Bekijk hier de vacature voor Allround Schilder >

HOUTROTREPARATIE

Wanneer onderhoud te lang wordt uitgesteld ontstaat de kans op houtrot. We repareren de schade en zorgen dat de oorzaak wordt aangepakt.

Hoe onstaat houtrot?

Voor het ontstaan van houtrot zijn er drie dingen nodig: een voedingsbodem (het hout), vocht en zuurstof. Wanneer het onderhoud van bijvoorbeeld houten kozijnen te lang wordt uitgesteld ontstaan er barsten in de verf en komt er vocht in het hout.

Wanneer er langdurig te veel vocht in het hout zit, ontstaan er schimmels die het hout aantasten, dat noemen we houtrot.
Vochtproblemen kunnen ook ontstaan door een slechte waterafdichting bij de kitranden, of door constructieve fouten zoals open verbindingen of verkeerd toegepaste schroeven of spijkers.

Hulp nodig bij houtrot?

De oorzaken van houtrot komen aan het licht tijdens het schilderproces. We pakken deze oorzaken direct aan om herhaling te voorkomen. De houtrot zelf lossen we op door met moderne gereedschappen de aangetaste delen van het hout vakkundig en volledig te verwijderen. De ontstane gaten repareren we met een hoogwaardig reparatiemiddel. In ernstige gevallen voldoet een reparatiemiddel niet meer. Dan zorgen we dat er een nieuw stuk hout precies passend verwerkt wordt in de ondergrond. Zo kunnen uw kozijnen of deuren weer jaren mee.

HULP BIJ HOUTROTPROBLEMEN?

Wacht niet langer en neem contact met ons op!